Krugerpark- Op zoek naar the Big Five - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Leonie Lohner - WaarBenJij.nu Krugerpark- Op zoek naar the Big Five - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Leonie Lohner - WaarBenJij.nu

Krugerpark- Op zoek naar the Big Five

Door: Erich /Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

25 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallo lieve allemaal,

De eerste twee dagen vol avontuur zijn alweer voorbij. Ik zal jullie kort een indruk geven.
Gister zijn we begonnen aan een redelijk lange rit richting het Krugerpark. Dat is het nationale park van Zuid-Afrika waar veel wilde dieren leven.
Onderweg hebben we kunnen genieten van de Panoramaroute. Deze bevat onder andere the Blyde River Canyon en the Window of God. Dit zijn geweldige uitzichten over een mooie canyon en berggebied. Ook hebben we een aantal rivieren gezien. De Treurige rivier, de Gelukkige rivier en waar deze twee rivieren elkaar kruisen ontstaat de Blije rivier. Wat erg grappig is, is dat op bijna ieder bord dat je tegenkomt Nederlands geschreven staat. Ook de rivieren en straten hebben vaak een Nederlandse naam. Zo bestaan er veel straten die met spruiten te maken hebben. Ook kun je de Afrikaanse krant best prima lezen. Het is eigenlijk gewoon heel gebrekkig Nederlands. Papa verstaat het heel goed! Haha...

Vandaag zijn we bij het Krugerpark aangkomen. De grote uitdaging is hier het vinden van the Big Five. Dat zijn de vijf machtigste dieren uit het dierenrijk. Deze dieren zijn de leeuw, de neushoorn, de olifant, de buffel en het luipaard. Het zou natuurlijk te geweldig voor woorden zijn om deze tegen te komen. Maar goed, we gingen dus op weg. En echt, deze omgeving is echt het Afrika dat je ziet in de Lion King. Zo geweldig mooi.
Na vijf minuten rijden en als een gek rondkijken of je misschien dieren ziet, zien we een neushoorn! Helemaal te gek. Gewoon in het wild. Je kunt je niet voorstellen hoe gaaf dat is om zo een groot dier in het wild te zien. Maar oke, de neushoorn is nummer 1 van de Big Five. Nog even doorgereden. Zien we een giraffe! Ook zoooooo mooi! Echt een geweldig mooi dier. Maar helaas, deze hoort niet bij de Big Five. Ook kwamen we kort daarna zebra's en wilde zwijnen tegen. Ook komen we nog hertachtigen tegen, waarvan ik de naam niet meer weet. Nu hadden we nog maar een half uurtje gereden en al zoveel gezien. Niet normaal. We rijden lekker door en ineens zien we daar de olifant! Nummer 2 op ons lijstje van de Big Five! Een Afrikaanse olifant in Afrika zien is wel echt te gek. Dat is zo speciaal, heel anders als in een dierentuin.
En we rijden en rijden en rijden en we zien ineens een paar auto's stoppen en die kijken ergens naar. Wij rijden er ook naar toe en we zien een dode giraffe liggen. Heel zielig vond ik en stom dan mensen daar foto's van maakten. Maar toen had nog niet gezien dat er 4 leeuwen van die giraffe aan het eten waren. Nummer 3 op de lijst. Onze gids kon het niet geloven. Dit gebeurd nooit zei hij. Normaal gesproken rijdt hij hier 10 dagen met toeristen rond en ziet hij die dieren die wij binnen een paar uur gezien hadden nog niet in 10 dagen. Maar wij waren helemaal in onze nopjes! We hadden gewoon wilde leeuwen gezien! Wat wil je nog meer!
Na nog even doorgereden te hebben zijn we nog wat apen tegengekomen en nog heel veel mooie vogels. Ook zagen we een buffel, nummer 4 van onze lijst. Maar die was zo ver weg dat ik die niet vond tellen. Dus we stonden nog op drie!
Rond 2 uur kwamen we bij onze lodge aan. Daar hebben we wat gegeten en om drie uur begon de safari in een open voertuig. Je zit dat in zo een grote Landrover die helemaal open is daardoor kun je alles goed zien. De safari duurde tot 7 uur. Toen we terug kwamen in onze lodge hadden we nog een hele groep buffels gezien (nu telt die wel, nummer 4) nog een olifant en in het donker nog drie leeuwen en een speciale katachtige.
Maar helaas, nog geen luipaard. Onze gids zegt ook dat het maar heel zeldzaam is dat hij zich laat zien. Je moet echt geluk hebben. Nou, geluk hebben we vandaag zeker gehad, we hebben de meest prachtige dieren gezien. Normaal gesproken zie je ze niet zo veel, maar onze gids zegt dat dat komt doordat de temperatuur voor de dieren nu erg aangenaam is. Het is ongeveer 20 graden. Dus niet te warm. Als het te warm is, blijven de dieren de hele dag in de schaduw liggen of ze liggen bij het water. Dus we hebben echt heel veel geluk.
Morgenvroeg hebben we om 6.00 weer een safari tocht. Misschien vinden we dan een luipaard! Dan is onze Big Five compleet! Maar tot nu toe is het al helemaal geweldig. Zuid-Afrika is echt een prachtig land!

Lieve mensen, ik ga snel slapen. Ben bekaf en we moeten er morgen weer heel vroeg uit! Papa zet er zometeen nog wat foto's bij als het lukt. De computer is nogal traag namelijk!
Weltruste, en tot snel!

Dikke kus
Leonie en Erich

• 25 Augustus 2009 - 18:44

Wiellum:

haaaaa daar ben ik weer.nouw zo tu leze hebbe jullie in eene korte tijd al heel veel gezien.ik zouw da prachtig vinde tusse al die dieren.ik denk da ik ook gespare voor zoon tripku.ik kijk staks wel ff naar de foto s die staan er nog niet op.volgende week goei weer zeggge zu komt mooi uit als jullie weer terug zijn.erich houd je arme en bene binne boord anders krijge zu meschien nog zin in een duits biefstuksku ha ha.vele groetjes wiellum.

• 25 Augustus 2009 - 19:55

Wendy En Edin:

halllo weer!!
    dit ziet er toch wel helemaal super uit echt heel apart inderdaad dat die beesten gewoon in het wild leven daar en dat je daar zo tussen rijd!!!!
    ik ben stiekem toch wel een beetje jaloers nu hoor! veel plezier nog op de safari en tot snel (helaas voor jullie haha)
    kuz wendy en edin

• 25 Augustus 2009 - 21:03

Hannepan:

Hoi saampjes,

Geweldig dit zou ook wel iets voor mij zijn! Lijkt me leuker om te zien als allemaal tempeltjes en Boeddha's.
    Geef jullie oogjes morge goed de kost want nummer 5 moet ook bij het lijstje. Veel plezier nog.
    groetjes Hannie.

• 25 Augustus 2009 - 22:08

Caroline:

Ha Leo en Erich

Nog heel veel plezier toegewenst de laatste dagen, ik vind het zo geweldig om al jullie avonturen te lezen. Fijn dat alle spullen weer terecht zijn gekomen!
    En nu maar hopen op het zien van een luipaard!
    Geniet er nog even met zn tweetjes en tot gauw weer!
    Liefs Timmer

• 26 Augustus 2009 - 05:59

Geppy:

Dat luipaard dat komt er ook nog wel (moet wel na die bloem in Bali). Hier kunnen jullie nog jaren op terug kijken met een heel fijn gevoel. Dit was (en is nog steeds) een once-in-your-life supertrip. Zie jullie heel snel weer. Geniet nog van die laatste dagen.
    Kuzzzz
    Geppy (en Jack)

• 26 Augustus 2009 - 11:21

Jet:

Leo en Erich!
    Zit het er alweer bijna op, super leuk om alles te lezen!
    Wat een top ervaring!
    Geniet lekker van jullie laatste dagen!
    Liefs

• 26 Augustus 2009 - 13:22

Maud:

Hé Leonie en Erich!
    Oma Claes is helemaal enthousiast van jullie verhalen. Elke dag kijkt ze even op jullie site. Super leuk!
    Geniet van de laatste dagen!
    Tot zondag!
    X